חברה, גליון 10
www.haokets.org – תופעת הבלוגים – יומני רשת – שהשתלטה באחרונה על שיח האינטרנט הישראלי אינה פוסחת גם עלינו. יתרונותיו של אופן הכתיבה הזה, שיכול להיות בעייתי – לא פעם עדיף לכתוב מתוך פרספקטיבה של זמן – באים לידי ביטוי בולט באתרם המצויין של ד"ר יוסי דהאן וד"ר יצחק ספורטא, "שני סוציאל-דמוקרטים" כהגדרתם, שעלה לאוויר בחודש אוגוסט. "מצויין" משום שהוא מספק מבט ביקורתי בזמן אמת על ההתרחשויות החברתיות והכלכליות, וזאת מבלי לוותר על ניתוח מעמיק ורחב אופקים, ותוך גירוי מתמיד לקריאה נוספת. בנוסף מובאים קישורים למאמרים ולראיונות מרתקים בספקטרום הנושאים שבין הפילוסופיה לבין הפוליטיקה. וכדובדבן, יש גם קישורים לכל האתרים החברתיים הבולטים בישראל. מועמד מוביל ל"דף הבית" הסוציאל-דמוקרטי הישראלי.
http://www.alternet.org – אתר עצמאי נהדר ששם לו למטרה לשמש כ"מתווך מידע" (infomediary) – מקצוע חדש ונחוץ בעידן המידע: האתר מבקש להציע עזרה לגולש הנבוך הטובע באוקיינוס האינסופי, באמצעות מיון ועריכה של אתרים בעלי תוכן עיתונאי וחדשותי ויצירת מאגר מידע מדהים המאפשר חיפוש בכל העיתונות הביקורתית והשמאלית בארצות הברית. בנוסף, האתר מציע ניתוחים שוטפים של סוגיות פוליטיות, חברתיות, כלכליות ותרבותיות מגוונות. כלי עזר מעולה.
http://www.oneworld.net – אתר בולט של "החברה האזרחית הגלובאלית" ששם לו למטרה לסייע לאוכלוסיות מוחלשות להשמיע את קולן, שנדחק לשוליים בתקשורת הזרם המרכזי, וזאת, תוך ניצול הפוטנציאל הדמוקרטי של האינטרנט לשם קידום רעיונות של זכויות אדם ושל חלוקת עושר צודקת ובת-קיימא. האתר מאגד למעלה מ-1500 ארגונים מרחבי העולם העוסקים במגוון ענק של תחומים – מחקלאות ועד תיירות דרך תקשורת וגנטיקה. מנוע החיפוש של האתר מאפשר למצוא ידיעות בשלל נושאים ( זכויות אדם, מלחמה ושלום, בריאות… ), החל משנת 1995, שהמקור להן הוא בארגונים ובאתרים השונים, דבר המאפשר הבנה טובה יותר של המציאות באותן מדינות. כמו-כן מובאים ניתוחים לעומק של מדינות "מתפתחות" שונות (וייטנאם, לבנון, בנגלדש…) בתחומים של זכויות אדם ושל פיתוח כלכלי. הקהילה הגלובלית כבר כאן.